Projekt ma uświadomić studentom, że to, co jedzą, ma wpływ na ich zdrowie i samopoczucie, co przekłada się również na wydajność uczenia się oraz wyniki w nauce. Działania realizowane są w duchu Evidence Based Medicine. Kampania ruszyła w maju 2021 roku, a jej działania realizowane są w mediach społecznościowych oraz poprzez bezpośrednią promocję ze wsparciem Samorządów Studenckich i Studenckich Kół Naukowych. Na rok akademicki 2021/2022 zaplanowane zostały szersze działania edukacyjne skierowane bezpośrednio do studentów, w tym cykle webinarów. Informacje dla studentów są przekazywane w sposób przystępny, w formie praktycznych porad i rozwiązań, jak łatwo, szybko, smacznie i bez wysiłku odżywiać się prawidłowo. Projekt realizowany jest przez studentki dietetyki Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego: Marię Stachurską, Annę Stola, Małgorzatę Stola, Magdalenę Świerczyńską i Ilonę Skrzypek, pod opieką dr. hab. n. o zdr. Mariusza Panczyka oraz przedstawicielek agencji PR Hub.
Menu
Zamknij